Planurile coaliției monstruoase

g834gh98gh389_0

La data de 04.06.2015 am publicat pe blog o adresare către liderii PLDM și PD, prin care i-am chemat să nu se joace cu soarta poporului din următoare considerente:

 • Cetățenii insistă la formarea unei alianțe cu PL, pentru a nu pierde vectorul european.
 • Donatorii externi doresc o majoritate în Parlament pro-europeană care ar promova reformele în domeniul justiției, procuraturii, teritorial administrativ și multe altele.
 • Toate aceste reforme nu pot fi implementate cu comuniștii, din simplu motiv că în acest caz comuniștii trebuie să devină liberali.
 • PL a anunțat public că este gata să facă alianță cu PLDM și PD, pentru formarea majorității Parlamentare pro-europene în interesul cetățenilor, cu toate că își asumă un risc foarte mare în situația în care ne aflăm acum, luând în considerație toate hoțiile și situația financiar bancară.

Însă interesele cetățenilor și viitorul nostru sunt mai presus decât interesele de partid.

Nu cunosc dacă au citit și ce au înțeles cei din PLDM, PDM și PCRM, însă peste câteva zile am citit declarațiile lui V. Voronin, precum că dorește o alianță cu PL.

Desigur această declarație nu-i aparține lui V.Voronin, deoarece, dacă nu era dictată de alții, el niciodată nu ar fi făcut-o. Această declarație i-a fost impusă, pentru că V. Voronin este jucat de cei din coaliție rușinoasă.

Scopul acestei declarații nu este altceva decât a transmite PL-lui că:

 • Ei alianță cu noi nu doresc. Când PL-ul a declarat că este gata să facă o alianță cu PLDM și PDM, din start a declarat că nici într-un caz nu și cu comuniștii. Noi am promis alegătorilor noștri că niciodată nu o să facem alianță cu comuniștii și considerăm această promisiune drept un jurământ.
 • Totodată ne-au dat de înțeles că chiar dacă prin legea absurdului o să dorim, alianță și cu ei și cu comuniștii, veniți, însă o să faceți ce vom dicta și nu încercați să înaintați propunerile voastre.

Iată propunerile PL pentru formarea alianței AIE 3:

 • PL solicită ca în termen de 3 zile să fie prezentat raportul despre starea actuală în sistemul financiar-bancar, situația socială, starea bugetului, dacă ar fi în termeni medicali – diagnoza pacientului. Dorim să cunoaștem suntem în comă profundă sau în moarte clinică.
 • Aplicarea legii și codului penal față de cei care au furat cele 3 bănci, întoarcerea banilor și eliberarea din funcții a participanților la furtul secolului, până la finalizarea anchetei penale.
 • PL insistă ca reformele să fie realizate neîntârziat și netrunchiat, în strictă concordanță cu Acordul de Asociere RM-UE și cu recomandările partenerilor de dezvoltare prezentate Guvernului RM în februarie curent.
 • Identificarea modalității de alegere a Președintelui RM în martie –aprilie 2016, pentru a nu provoca o nouă criză politică.
 • Identificarea modului de alegere a unui Procuror General din UE și coordonarea candidatului cu Comisia Europeană. Este primordial de a aduce o misiune Europeană în domeniul justiției.
 • Semnarea neîntârziată a acordului cu FMI.
 • PL insistă ca toate funcțiile de înaltă responsabilitate în stat să fie ocupate de persoane care să corespundă criteriilor de integritate și profesionalism.

Toate aceste propuneri sunt dictate de cetățeni RM, reieșind din situația reală la moment, care trebuie acceptată.

Și numai după acceptarea acestor propuneri, deci I rundă de negocieri, se poate purcede la unda a II, care se referă la partajarea funcțiilor și este mai puțin importantă. În caz contrar, la runda a II de negocieri nici nu are rost să purcedem.

Deci, ei doresc alianță cu PL, numai fără aceste propuneri și pentru a vota toate legile pro-europene în direcția reformelor, ceea ce nu pot face cu comuniștii. În caz contrar, ei o să facă alianță cu comuniștii că au suficiente voturi.

Da, voturi aveți însă în rezultatul acestei coaliții monstruoase o să se nască și ceva foarte monstruos, ce o să conducă la revolta cetățenilor.

Nu poate în rezultatul unei astfel de coaliții să se nască ceva viabil. Tot ce se va naște va fi cu malformații și nu o sa ne apropie de UE, ci o să ne îndepărteze pentru o perioadă foarte îndelungată.

Ce se poate naște în rezultatul încrucișării unei vulpi cu …

Împreună ei au voturi și pentru alegerea Președintelui și prin declarația lui V. Voronin e clar că PL nu este dorit în alianță, ci numai se mizează negocierile.

Din aceste considerente vă reamintesc apelul: Nu vă jucați cu soarta poporului!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s