Și din nou numai interese

Legume_kapital_kz

Fracțiunea PL a înaintat un proiect, pentru a ajuta fermierii mici cu gospodării țărănești (GȚ) în realizarea produselor.

Acești fermieri care depun o muncă asidue produc mere, roșii, castraveți, ardei, ceapă și altele, însă când vine vremea de realizat producția ei nu au unde și toată munca lor grea se duce pe apa sâmbetei. Un mic ajutor din partea statului ar fi ca prin lege să le asigurăm locuri speciale unde și-ar pute realiza marfa (proiect pe blog).

În proiect e prevăzut ca hipermarketurile, supermarketurile în regiunea raionului unde se vând produse agricole 30% din spațiu să fie destinat producătorilor autohtoni.

Producătorii pot încheia un contract preventiv cu magazinele unde poate fi stipulat volumul, calitatea, prețul, perioada de livrare.

Dezbătând acest proiect în comisia Parlamentară economie, buget și finanțe iar au început problemele. Din nou deputații din business, care imediat au sărit în apărarea importatorilor de fructe și legume, care în majoritatea lor sunt ori de la conducere ori apropiaților lor. Au adus ca argument că se încalcă acordul cu Organizația Mondială a Comerțului (OMC), care nu ține, deoarece lege nu restricționează importul. Prin așa măsuri în majoritatea țărilor își protejează producătorii autohtoni, deci nimic nu se încalcă în acordul cu OMC.

Un alt argument este că cel ce a investit în acest magazin are dreptul să procure de la cine dorește și noi nu putem solicita acest spațiu. Da, într-adevăr are dreptul, dar mai are și obligații față de stat și trebuie să le respecte.

Culmea aberațiilor a fost când deputatul cu „ghișefturi”, tot odată părintele schemelor de monopolizare a importului la carne, pește, legume și autorul modificării legilor în sistemul bancar pentru a oficializa furturile a declarat că țăranii noștri nu doresc nimic, ei nu pot produce ceva competitiv. Lăsații să muncească așa cum este, lor le este bine.”

Deci, un om care în viața lui nu a crescut nici un porumb, nu poate deosebi o buruiană de o plantă, cunoaște starea și munca cetățenilor noștri.

Nu dau detalii dacă doriți să auziți și să vedeți, priviți ședința, începând cu 01.48.48 (http://realitatealive.md/live-edin-a-comisiei-economie-buget-i-finan-e-din-14-iulie_23798.html).

Cum atingi interesele celor ce pe parcursul ultimilor 20 ani au furat, au monopolizat tot, chiar și Republica, imediat ai o rezistență mare și nu-ți permit să faci ceva util pentru oamenii de rând. E mult mai convenabil, la moment să imporți roșii din unele țări la un preț de 1-2 lei și să le realizezi cu 10, cu atât mai mult că e cunoscut faptul că un TIR din 10 se înregistrează și se plătesc impozite, iar restul 9 – nu. De ce ar trebui ca țăranii noștri care muncesc din greu să le facă concurență.

Ei propun țăranul să vândă la piață, unde toată ziua o să vândă ~50 kg în căldură, flămând și însetat. Dar uită că pierzând o zi la piață pentru ~ 50 kg. Pe câmp pierde altele 100 kg, pentru că nu are timp să le prelucreze, să le culeagă, să le transporte.

Sau poate să se ducă la piață angro să le vândă, unde trebuie să ocupe rând cu aproape 12 ore înainte și să le vândă intermediarilor, care tot sunt oamenii lor și își bat joc de munca țăranului, câștigând mai mult ca el.

Deci, interesele lor sunt mai presus decât omenia, onoarea și demnitatea de OM. Probabil că ei în goana după averi au uitat de aceste noțiuni fundamentale.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s